کوه فوجی ( ژاپن )

کوه فوجی بلندترین کوه ژاپن  و سی و پنجمین کوه بلند در جهان به شمار می آید که در جزیره ی هونشو، 100 کیلومتری توکیو، منطقه یاماناشی، استان شیزوئوکا و در کشور ژاپن  قرار گرفته است.

این کوه آتشفشان خاموش، که جزو بلند ترین کوه های ژاپن است، آخرین بار در سال های ۱۷۰۷ تا ۱۷۰۸ فوران کرد.

این کوه توسط سه شهر کوچک : ” گوتنبا ” (جنوب)، ” فوجی یوشیدا ” (شمال) و ” فوجی نومیا ” (جنوب غربی) احاطه شده است.

این کوه مخروطی و متقارن به نمادی برای کشور ژاپن تبدیل شده است که رد پای آن را در بیشتر آثار هنری و ادبی این کشور می توانید ببینید. این کوه آتشفشان در ژاپن نمادی از شکوه، زیبایی و توانمندی است.

از نظر ظاهری، این کوه را می توان شبیه به کوه دماوند در ایران دانست. این کوه زیبا سالانه میزبان ۲۰۰ هزار گردشگر و توریست از سراسر دنیا است.

کوه فوجی برای قرن‌ های متعددی در میان مردم، کوهی مقدس بود.

این کوه، با شکل مخروطی برازنده خود در سراسر جهان نیز مشهور شده است.

کوه فوجی

اطلاعات کوه بلند فوجی

کوه فوجی در بین اهالیه بومی آن منطقه ” آینو ” نام دارد و مورد استفاده قرار گرفته است که به معنی : ( زندگی جاودان ) می باشد.

البته برخی از زبان ‌شناسان اعتقاد دارند این نام از زبان ” یاماتو ” مشتق شده و به ” فوچی ” ،  (Fuchi) الهه آتش بودایی‌ ها اشاره می ‌کند.

همچنین بالارفتن از این کوه نیز آسان نیست زیرا که دمای هوا در ارتفاعات این آتشفشان خاموش بسیار پایین است و به منفی ۳۵ درجه سانتی‌ گراد هم می‌ رسد. به همین خاطر، اغلب در تابستان باید به فکر صعود به این کوه بود.

ژاپنی‌ ها بعد از آن ‌که به قله ‌ی کوه می ‌رسند شروع به طواف کردن دهانه‌ ی آتشفشان می‌ کنند، زیرا این کار را نوعی عبادت می‌ دانند و کوه فوجی را معبد.

کوه فوجی

نگاهی به تاریخچه ی کوه فوچی

اولین کسی که از این کوه بالا رفت و آن را فتح کرد یک راهب بود که در سال ۶۶۳ به این امر نایل شد. بعد از آن مردان زیادی فوجی را فتح کردند اما بانوان تا اواخر قرن ۱۹ حق بالا رفتن از آن را نداشتند. اولین غربی فاتح فوجی “سر رادرفورد آلکاک”  (Sir Rutherford Alcock)  بود که در سپتامبر سال ۱۸۶۰ این کوه را در نور دید. اولین زن سفیدپوست نیز، “فنی پارکس”  (Fanny Parkes) بود که در سال ۱۸۶۷ از فوجی بالا رفت.

این آتشفشان در سال 286 قبل از میلاد بر اثر زلزله تشکیل شده است.  همچنین به نظر می‌ رسد که در طول 2.6 میلیون سال گذشته و بر اساس پایه ‌ای تا 65 میلیون سال پیش این آتشفشان شکل گرفته است.

کوه فوجی

نماد کوه فوجی

در میان نماد های مختلف ژاپن، کوه فوجی جایگاه بسیار ویژه‌ ای دارد.

این کوه آتشفشان در تاریخ و فرهنگ ژاپن نیز جایگاه ویژه‌ای دارد که می ‌توان جایگاه ویژه آن را در اغلب آثار هنری ژاپن دید.

در فرهنگ ژاپنی، فوجی نماد خوش ‌شانسی بشمار می ‌رود و مردم با تماشای فوجی احساس آسایش و راحتی دارند و همچنین سالانه نزدیک به 300.000 نفر به این کوه صعود می ‌کنند.

فوجی، کوهی مقدس برای ژاپنی ‌هایی است که به شینتو که نوعی ” آئین باستانی ” و ” مذهبی ” برای مردم این کشور است و به ‌واسطه آن ایزدبانوی خورشید به نام اماتراسو را نگهبان سرزمین اجدادی می ‌داند و خاندان امپراتوری را از نسل این خدا و مانند آن می‌ دانند ، هست.

طبق این افسانه‌ ها کوه خوش ‌قامت فوجی، خانه الهه‌ ی موسوم به کونوهانا ساکویا هیم ، خدای شکوفه ‌های درختان و مکانی مقدس برای خدای زیبایی‌ ها می ‌باشد.

نگارنده : Ghazaleh.B

دیدگاهتان را بنویسید