چیچن ایتزا ( مکزیک )

چیچن ایتزا واقع در کشور مکزیک است.

این مکان در 120 کیلومتری جنوب شرقی شهر مریدا قرار دارد که این شهر جزو شهر های مذهبی آن زمان شناخته شده بود.

چیچن ایتزا، قبلاً یکی از بزرگ ‌ترین شهرهای افسانه ‌ای مایا در مکزیک به حساب می‌آمد و امروزه به یک منطقه‌ ی باستان‌ شناسی دیدنی تبدیل شده که سبک‌ های معماری متنوعی را در بر می‌گیرد.

کلمه ی چیچن ایتزا ابتدا به معنی ( در کنار چاه ایتزا ) است و خود کلمه ی ایتزا به تنهایی به معنی جادو یا جادویی در زبان مایاها معنی می شود .

ساختار این هرم باستانی به سال اول تا 250 میلادی بر میگردد که طبق نظریه ی باستان شناسان این مکان در ابتدا محل زندگی ” مایاها ” ( یکی از بزرگترین و پیشرفته ترین تمدن ها ) ، بوده است.

( قوم مایا در واقع یک تمدن باستانی در جنوب مکزیک و کشورهای گواتمالا، هندوراس، بلیز و ال‌ سالوادور در آمریکای مرکزی بوده است )

منطقه ی چیچن ایتزا دارای چندین ساختمان سنگی است که قبلا به عنوان حمام ، معبد و … به کار می رفتند و مکان های مهم آن عبارتند از : قلعه _ معبد جنگجویان _ محوطه ی بازی و سایر سازه ها.

مهم ترین اثر این محوطه قلعه می باشد که تشکیل شده از هرمی پلکانی که از هر چهار طرف پوشیده از پلکانی تا بالای هرم است ، که به گفته ی بومیان این معبد مطلق به خدای آسمان می باشد .

در محوطه ی چیچن ایتزا معابد و سازه های دیگری نیز وجود دارد و همچنین در زمین های آن منطقه دو چاله ی بزرگ آب وجود دارد که طبق نظر باستان شناسان مردمان بومی آن منطقه از آب آن دو چاله برای امورات زندگی خودشان استفاده می کردند.

قوم مایا ها در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر بر جای مانده اند که در گذشته داخل محوطه ی هرم ساکن بودند و به زبان های مختلف مایایی ها صحبت می کنند.

مردمان قوم مایا در آن زمان از هوش بالایی برخوردار بودند به طوری که می توانستند حرکت خورشید ، ماه و ستارگان را با دقت ترسیم کنند.

چیچن ایتزا

تاریخچه

بسیاری از باستان شناسان معتقدند که این مکان در حدود 1000 سال پیش پایتخت یکی از پادشاهان مایاها بوده است .

قربانی کردن انسان ها در این معبد شایع بوده و بقایای انسان های قربانی شده بعد از سالیان سال در آنجا یافت شده اند که در واقع کاربرد این معبد تقدیم قربانی به خدای باران مایاها ( چاک ) بوده است.

چیچن ایتزا جزو آثار کهن قوم مایا بوده است که از آن تمدن تا به امروز به صورت سالم به جای مانده است.

چیچن ایتزا هیچ وقت به طور کامل متروکه نشده است اما روز به روز جمعیت ساکن در آن منطقه بسیار کم شده و پس از سقوط سیاسی آن شهر دیگر ساختمان جدیدی در آنجا ساخته نشده است.

این اثر در یک رای گیری جهانی به همراه شش اثر دیگر به عنوان یکی از عجایب هفتگانه ی مدرن در سال 2007 میلادی معرفی شده است که در واقع این اثر جزو میراث جهانی یونسکو به شمار می رود.

نگارنده : Ghazaleh.B

دیدگاهتان را بنویسید